Sammanfattning
Högskola / Universitet
Prag
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: september 2024 - Prag
läkarutbildning - utomlands

Läkarprogrammet

Studera till läkare på Charles University i Prag 

Läkarprogrammet på Charles University First Faculty of Medicine pågår i 6 år. En avklarad examen leder till titeln ”Medical Doctor” (“MD”).  Efter examen har du möjlighet att ansöka om en legitimation som ger dig möjlighet att arbeta som läkare i hela EU och därmed också Sverige. 

Upplägg - Läkarutbildning 

Läkarutbildningen på Charles University består av teoretiska och praktiska utbildningar och inkluderar träning i simulatorer. De första åren läser du mest teoretiska och pre-kliniska kurser såsom Medical Biology och Immunoligy. I tillägg studerar du också det tjeckiska språket så att du kan förstå patienterna när du påbörjar praktik på klinik under senare delen av din utbildning. 

Boende som läkarstudent

Det finns 11 studenthem i Prag som tillhör Charles University. Varje studenthem ligger nära en av fakulteterna i staden. De erbjuder enkel-, dubbel- och trebäddsrum med eget badrum och delat kök. Ett annat bra alternativ är att hyra en egen lägenhet. 

Förkunskaper

Sökande till Charles University Second Faculty of Medicine måste göra ett antagningsprov som består av flervalsfrågor. Antagningsprovet består av 3 delar – biologi, kemi och fysik. Om du klarar kunskapstestet kommer du även att göra en intervju, där de bland annat kommer att testa din kommunikativa förmåga, din motivation och intresse för medicin, samt din förmåga att arbeta i grupp. Du ska även skicka in ett ”Motivation letter” med din ansökan.

Charles University Faculty of Medicine

Studera till läkare på Charles University i Prag 

Läkarprogrammet på Charles University First Faculty of Medicine pågår i 6 år. En avklarad examen leder till titeln ”Medical Doctor” (“MD”).  Efter examen har du möjlighet att ansöka om en legitimation som ger dig möjlighet att arbeta som läkare i...


Läs mer om Charles University Faculty of Medicine och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Läkarprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Charles University Faculty of Medicine

Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkarprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet från Charles University Faculty of Medicine, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön