Tandläkarprogrammet - Pavol Jozef Safarik University

Pavol Jozef Safarik University
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Kosice
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: september 2024 - Kosice

Tandläkarprogrammet - Pavol Jozef Safarik University

Studera till tandläkare i Slovakien

Tandläkarutbildningen på Pavol Jozef Safarik University ger dig kunskap i teoretiska, prekliniska och kliniska ämnen. Målet med de praktiska delarna är att förbereda dig som student att självständigt kunna utföra grundläggande praktiska moment. Utbildningen är på 6 år och efter avklarad examen tilldelas studenten titeln Doctor of Dental Medicine (DDM) och du har möjlighet att arbeta som tandläkare i hela EU och därmed också Sverige.

Med över 65 år lång historia och erfarenhet har den medicinska fakulteten på Pavol Jozef Safarik University byggt upp ett gott rykte för hög kvalificerade studier. En stor del av den praktiska utbildningen äger rum skolans universitetssjukhuset ”L. Pasteur University Hospital” vilket är skolans universitetssjukhuset där större delen av den praktiska utbildningen äger rum. På universitetssjukhuset finns totalt 11 medicinska institutioner där studenter får direktkontakt med patienter och använda sjukhusets moderna utrustning.

Boende

Pavol Jozef Šafárik University erbjuder boende i studentkorridorer som du som medicinstudent har möjlighet att ansöka om. Studentboendet har delat badrum och kök och här finns även sällskapsrum utrustat med TV, spelrum och datorer. 

Förkunskaper

För att bli antagen till tandläkarutbildningen på Pavol Jozef Safarik University  krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsprovet kommer att pröva din kunskap i kemi och biologi, 100 frågor i vardera ämne. Maxpoängen är 800 poäng och för att bli godkänd måste du få 600 poäng. Provtiden är 2 timmar och 30 minuter.

Pavol Jozef Safarik University

Studera till läkare eller tandläkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du studera till läkare eller tandläkare på Pavol Jozef Safarik University. Universitetet ligger i Košice som är Slovakiens näst största stad med omkring 239 000 invånare. Du är inte ensam om att vara student i...


Läs mer om Pavol Jozef Safarik University och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Pavol Jozef Safarik University

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tandläkarprogrammet - Pavol Jozef Safarik University

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön