Engelska /Engelska i Praktiken - Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Brighton, Jönköping
1 termin
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Fler kursstarter per år! - Brighton

Engelska /Engelska i Praktiken - Brighton

Läs engelska på plats i Brighton!

Utveckla din engelska vid den fantastiska staden Brighton på Englands sydkust. Under en termins studier får du möjlighet att bli riktigt bra på engelska samtidigt som du får en inblick i Englands kultur och samhälle.


Förbered dig inför studier på högskola/universitetet genom att gå en terminskurs i engelska. Mycket av litteraturen vid högre studier är idag på engelska. 
Den som behärskar engelska i tal och skrift klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer. 
Kursen ges på Loxdale English Centre i Brighton, all undervisning sker på engelska med lärare som har engelska som modersmål.

Deltagarna nivågrupperas efter förkunskaper. Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva. Språkundervisningen dominerar självklart men utöver det omfattar undervisningen specialkurser och frivilliga tillval.

Exempel på tillval: Photography, Drama, British history, Forms of art, Focus on literature, British culture, Gardening, Creative English, Screen printing, Modern Media, Singing and International studies.

Du kan också välja att läsa Engelska i Praktiken och kombinera språkstudier med språkpraktik på en engelsk arbetsplats. 

Engelska i Praktiken låter dig ta fasta på den ovärderliga kombinationen av teori och praktik. Du läser först engelska i skolan för att sedan praktisera på en arbetsplats.

Att varva teori med praktik i klassrummet och på en engelsk arbetsplats tillåter dig att ta ett kliv rakt in i språket och kulturen, med kurskamraterna i skolan, personalen på språkpraktikplatsen och med människor du möter på fritiden. 

Målet med kursen är att du ska få fördjupade kunskaper i engelska och personlig utveckling, arbetslivsorienterade erfarenheter och kunskap i interkulturell kommunikation.

Brighton ligger vid havet på Englands sydkust. Det är en stor och internationell stad med många skolor och två universitet med studenter från hela världen. Avståndet till London är en knapp timme med tåg. Folkhögskoleavdelningen ingår som en del av Loxdale Centre i Portslade-by-Sea sju km från Brightons centrum. På Loxdale Centre är stämningen familjär och det är lätt att hitta nya vänner och nya intressen vid vistelsen där. 

Så ansöker du

För att du ska få gå kurs utomlands krävs att du har fyllt 18 år innan kursen börjar.

Examen & Intyg

Alla som genomför kursen får ett intyg, du kan också få en behörighet i engelska upp till steg 7.

Kostnader

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för inackordering i värdfamilj med halvpension på vardagar vardagar och helpension lördag-söndag, visst studiematerial, studiebesök, kursintyg och aktiviteter. 

Kursen berättigar till CSN.

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Skolan är politiskt och religiöst obunden och belägen på Visingsö mitt i Vättern. Du tar dig hit med båt från Gränna. Skolan arbetar med profilområdena internationalisering, språk och kultur samt det sociala perspektivet. Här kan du också studera på våra...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö folkhögskola



Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska /Engelska i Praktiken - Brighton

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön