Visa allastudier.se som: Mobil

Engelska vårkurs - Visingsö/Brighton

Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Visingsö
1 termin
Heltid
CSN-berättigad

Engelska vårkurs - Visingsö/Brighton

Språkkurs under en termin på Visingsö och i Brighton

Vill du förbättra din engelska och samtidigt få kunskap och kontakter utomlands? Braheskolan erbjuder en språkkurs under en termin i engelska både på Visingsö och i Brighton. Ett minne för livet!

Veckorna på Visingsö

Kursen startar på vackra Visingsö där du kommer tillbringa ca elva veckor med intensiva språkstudier. Du har mellan 16 och 20 språklektioner varje vecka. Resten av tiden fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från skolans kursplan.

Du kommer att delas in i grupper efter dina förkunskaper där fokus kommer att ligga på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. 

Veckorna i Brighton

När du studerar i Brighton kan du välja olika specialkurser på folkhögskoleavdelningen, en del av Loxdale Centre i Portslade-by-Sea.

Exempel på ämnen för specialkurser:

  • Creative English
  • Practical Media
  • Modern Global Society
  • History of Britain
  • History of British Pop
  • Expressive Arts
  • Looking at Drama.

Under språkkursen erbjuds du också frivilliga kurser som t ex Learning Styles och Introduction to British Art. Du kan också bekanta dig med olika språkexamina för att efter avslutad kurs genomföra någon av dem, vilket är väldigt bra att ha om du vill söka jobb eller utbildning i andra länder.

Under din studietid i Brighton får du möjlighet att delta i en förberedande kurs för Cambridge-examen och du kan mot föreskriven avgift göra provet vid Loxdale Centre.

Så ansöker du

Ansökan gör du via skolans hemsida. För att din ansökan ska anses komplett ska du bifoga senaste betyg, personbevis och ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå kursen och om det är något särskilt du vill att vi ska känna till om dig.

Ansökan ska göras senast det datum som är angivet på kursbeskrivningen. Vanligtvis finns det möjlighet att bli antagen även efter sista datum men det sker då i mån av plats och löpande efterhand som ansökningar kommer in.

Examen & Intyg

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. 

Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

I språkkurserna använder Braheskolan sig av EUs språknivåer A1 – C2.

Kostnader

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för inackordering samt visst studiematerial, utflykter, intyg och en olycksfallsförsäkring.

Beonde

Under de första veckorna bor du på Braheskolans internat. Du bor i enkelrum med delad toalett och dusch. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch och, kvällsmål/middag alla dagar i veckan. 

Under vistelsen i Brighton bor du hos en värdfamilj i eget rum med halvpension, vilket innebär frukost hos familjen plus en måltid, antingen lunch på skolan eller middag med familjen under veckan. På helger och lovdagar äter du middag hos familjen. De familjer som tar emot Braheskolans deltagare bor i närheten, högst 25 minuters gångväg från skolan.

De allra flesta väljer att bo i värdfamilj. Det är inte helt enkelt och ganska dyrt att ordna med eget boende i Brighton. De som väljer att inte bo i värdfamilj har vanligen familj eller vänner i Brighton att bo hos.

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

braheskolan

Skolan är politiskt och religiöst obunden och belägen på Visingsö mitt i Vättern. Du tar dig hit med båt från Gränna. Skolan arbetar med profilområdena internationalisering, språk och kultur samt det sociala perspektivet. Här kan du också studera på våra...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Engelska vårkurs - Visingsö/Brighton
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Tel: 0390-566 10
www.braheskolan.se

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Engelska vårkurs - Visingsö/Brighton från Braheskolan - Visingsö folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska vårkurs - Visingsö/Brighton

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: