Visa allastudier.se som: Mobil

Spanska i Praktiken - Málaga

Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Malaga
1 termin
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Malaga

Spanska i Praktiken - Málaga

Att varva teori med praktik i klassrummet och på en spansk arbetsplats tillåter dig att ta ett kliv rakt in i språket och kulturen, med kurskamraterna i skolan, personalen på språkpraktikplatsen och med människor du möter på fritiden. Mål med kursen är fördjupade kunskaper i spanska och personlig utveckling, arbetslivsorienterade erfarenheter och kunskap i interkulturell kommunikation.

Arbetsplatsförlagd utbildning  är ett utmärkt sätt att snabbt förbättra dina färdigheter i spanska och din sociala förmåga. Under höstterminen ligger fokus på klassrumsundervisning för att du under vårterminen ska känna dig redo för att varva med språkpraktik på en spansk arbetsplats, främst inom handel, turism och administration.

Att bo i Spanien och ha sin kurstid delvis förlagd till en arbetsplats är ett spännande och effektivt sätt att snabbt förbättra sin spanska och få kunskap om spansk kultur och spanskt arbetsliv. För de flesta är det också utmanande. Därför är det viktigt att fundera igenom vad det kan innebära att under den arbetsplatsförlagda kurstiden omge sig med människor på en riktig arbetsplats i riktiga situationer - där man bara pratar spanska!

SPANSKA I PRAKTIKEN ÄR EN FOLKHÖGSKOLEKURS. DET  INNEBÄR BLAND ANNAT ATT:

 • gruppen är viktig: att samtala, dela med sig, lyssna, stötta, lära av varandra.
 • vi arbetar ämnesöverskridande
 • vi använder "verkligheten" som kunskapskälla.
 • vi arbetar elevcentrerat, med lyhördhet för gruppens förmåga och önskemål.
 • vi provar alternativa undervisningsmetoder.

Så ansöker du

Du förstår och kan göra dig förstådd på enkel vardagsspanska om ämnen du känner till. 

Du har förkunskaper som minst motsvarar Europeiska referensramarna nivå A2 (minst steg 3 på gymnasiet, se din nivå här ). Det innebär att du är bekant med den grundläggande grammatiken även om du inte kan tala felfritt. Du förstår och talar enkel vardagsspanska om välkända ämnen.

Erfarenheter från våra tidigare kursomgångar har lärt oss att kursen framför allt passar dig som känner igen dig på de flesta punkter i följande beskrivning eller känner att det är egenskaper du vill och kan utveckla:

 • Du gillar att prata med folk - även på spanska och trots att du inte hittar alla ord och inte är säker på att säga rätt! 
 • Du tycker att annorlunda är spännande
 • Du blir stimulerad av ovana situationer
 • Du har lätt för att sätta dig in i andra människors situation
 • När problem uppstår lägger du inte "skulden" på någon annan eller något annat, utan du frågar dig först om DU kan göra på något annat sätt och provar dig fram tills du hittar en lösning  
 • Du är inte rädd för att "göra fel"

  Ansökan:


  Till din ansökan ska du bifoga följande:

  • Personbevis
  • CV skrivet på engelska (eller spanska om du behärskar språket väl)
  • Passfoto som fästs högst upp i högra hörnet på CV:t.
  • Personligt brev på engelska (eller spanska) där du berättar om dig själv och varför du vill studera språk och arbetsliv i Europa.
  • Gymnasiebetyg (om du har det), ev intyg och betyg från tidigare arbetsgivare och/eller andra meriterande uppdrag och engagemang (gärna på engelska om möjligt, men EJ obligatoriskt).
  • Har du läst på universitet eller högskola bifogar du även studieintyg över avklarade kurser.
  • En separat lista där du rangordnar några yrkesområden inom turism, handel och administration som är av intresse för dig för den arbetsplatsförlagda kursdelen. 

   Du söker via Braheskolans webbsida.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri. De utgifter som tillkommer i samband med resor, kost och logi etc kan den studerande finansiera med studiemedel. Studenten ordnar själv boende men skolan bistår med information.

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

braheskolan

Skolan är politiskt och religiöst obunden och belägen på Visingsö mitt i Vättern. Du tar dig hit med båt från Gränna. Skolan arbetar med profilområdena internationalisering, språk och kultur samt det sociala perspektivet. Här kan du också studera på våra...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Spanska i Praktiken - Málaga
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö folkhögskola


Tel: 0390-566 10
www.braheskolan.se

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Spanska i Praktiken - Málaga från Braheskolan - Visingsö folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Spanska i Praktiken - Málaga

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: