Visa allastudier.se som: Mobil

Grafik grundläggande konstnärlig utbildning

Dômen Konstskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Göteborg
2020-08-24

Göteborg
2021-08-23

Göteborg
2022-08-22

Grafik grundläggande konstnärlig utbildning

Den tvååriga grafikutbildningen är mångsidig.
De båda årskurserna arbetar parallellt, så att den första årskursens grundkurser och teknikövningar utgör tid för temakurser och självständigt handlett arbete för årskurs två. Under perioder med gästlärare arbetar båda årskurserna gemensamt.

Olika konstnärer besöker utbildningen i samband med de samtal kring bild som är centrala för utvecklingen av seendet och förståelsen av eget och andras bildspråk. Viktiga tekniker är torrnål, screentryck av olika slag, etsning, trä- och linoleumsnitt, “ImageOn”, seriegrafi och litografi.

De studerande har tillgång till dator för bildbearbetning. Teckning är en baskunskap i grafiken. För att utveckla denna förmåga är teckningen ett genomgående tema på utbildningen.Utbildningen ger den studerande kunskap för att kvalificera sig till konstnärliga högskoleutbildningar. De leder vidare till yrken som konstnär, designer, fotograf, filmare, scenograf, formgivare, illustratör, arkitekt, bildpedagog, dekoratör, landskapsarkitekt, etc.

För att öka kunskapen om olika konstnärskap och arbetsmetoder bedrivs hälften av undervisningen av gästlärare. Undervisningen är till största delen praktisk. Det ingår även undervisning i form av föreläsningar i konsthistoria, samtidskonst och andra aktuella ämnen i vår nutid, bl.a. inom filosofi, litteratur och om konstnärens ekonomi.

Skolan lägger stor vikt vid portfolioframställning, där det ingår dator-, skrivar- och dokumentationskurser (film och foto) för att på bästa sätt kunna presentera sitt konstnärliga arbete. Skolan gör två studieresor varje läsår, varav en längre utlandsresa och en kortare inom Sverige eller Norden.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Dômen Konstskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Grafik grundläggande konstnärlig utbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: