Skulptur grundläggande konstnärlig utbildning

Dômen Konstskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
80 veckor
Heltid

Skulptur grundläggande konstnärlig utbildning

Den tvååriga skulpturutbildningen ger en bred grundkompetens i tredimensionellt gestaltande och förmågan att utveckla den egna bild och formvärlden.

Övningar sträcker sig från modellstudier via tematiska övningar till självständiga projekt. Stor vikt läggs vid att utmana den studerande till att vandra på okända stigar och få kontakt med nya uttrycksformer. Kursupplägget löper med tvåårsintervall och de båda årskurserna arbetar gemensamt. Samtal om intressanta skulpturer, konstnärer och konstnärliga frågeställningar inleder dagen.

Några moment under ett läsår kan vara installation, performance, träbearbetning, parafras, gjutning i gips och betong, ljud, platsspecifika verk, eget projekt m.m.Utbildningen ger den studerande kunskap för att kvalificera sig till konstnärliga högskoleutbildningar. De leder vidare till yrken som konstnär, designer, fotograf, filmare, scenograf, formgivare, illustratör, arkitekt, bildpedagog, dekoratör, landskapsarkitekt, etc.

För att öka kunskapen om olika konstnärskap och arbetsmetoder bedrivs hälften av undervisningen av gästlärare. Undervisningen är till största delen praktisk. Det ingår även undervisning i form av föreläsningar i konsthistoria, samtidskonst och andra aktuella ämnen i vår nutid, bl.a. inom filosofi, litteratur och om konstnärens ekonomi.

Skolan lägger stor vikt vid portfolioframställning, där det ingår dator-, skrivar- och dokumentationskurser (film och foto) för att på bästa sätt kunna presentera sitt konstnärliga arbete. Skolan gör två studieresor varje läsår, varav en längre utlandsresa och en kortare inom Sverige eller Norden.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Dômen Konstskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skulptur grundläggande konstnärlig utbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön