Visa allastudier.se som: Mobil

CAD-konstruktör

EC Utbildning
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
400 yh-poäng
Heltid

CAD-konstruktör

CAD-konstruktör

Ser du möjligheter snarare än problem? Gillar du dessutom att vara kreativ och är praktiskt lagd? Då kanske just du är nästa stora CAD-stjärna!


Din framtida yrkesroll

Det här kan vara du om två år:

CAD står för Computer Aided Design och innebär att du jobbar med produktutveckling i 3D-miljö inom främst industrin. Som CAD-konstruktör använder du dig av olika digitala verktyg för att framställa, modellera och utveckla diverse produkter. Arbetsområdena inom industridesign är många, vilket resulterar i en mångsidig bransch med mängder av valmöjligheter. Eftersom marknaden är bred har du därför chansen att jobba med 3D-modellering inom allt från hushållsprodukter till fordon.

Du kommer kunna arbeta som:

  • CAD-konstruktör
  • CAD-ritare.
  • Produktutvecklare
  • Projektledare

Varför bör du gå en YH-utbildning till CAD-konstruktör?

Efterfrågan på CAD-konstruktörer är idag stor och spås bara öka med tiden. Kompetensen efterfrågas i många olika branscher så som t.ex. bildindustrin men även inom konstruktion och produktutveckling ser framtiden ljus ut, vilket i sin tur bidrar till en gynnsam  arbetsmarknad för nyexade på området.

Om utbildningen

Utbildningen är en heltidsutbildning, vilket motsvarar 40 timmar i veckan. Som studerande kommer du under utbildningen att ha den fantastiska möjligheten att genomföra så kallad LIA (lärande-i-arbete). Det gör att du får en unik insyn i branschen och kan bygga kontakter redan under studietiden. Du får också arbeta praktiskt med dina kunskaper under LIA:n, så att du vet precis vad som förväntas av dig när du kommer ut i arbetslivet.

Förkunskaper

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

  • Matematik 3, 100p
  • Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2, 100p

Eller motsvarande kunskaper.

EC Utbildning

Nära samarbete med företag ger chans till jobb

EC Utbildning - We love IT!Vill du jobba i den expansiva IT-branschen?Då är EC det självklara valet! Vi på EC är experter inom IT. Bli en av oss du med! Hos EC erbjuds attraktiva IT-utbildningar inom bland annat Java, Sharepoint, Frontend,...


Läs mer om EC Utbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om CAD-konstruktör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för CAD-konstruktör

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen CAD-konstruktör från EC Utbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön