Visa allastudier.se som: Mobil

Mjukvarutestare

EC Utbildning
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg, Malmö, Örebro
1,5 år (325 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Göteborg Sista ansökan
Höst 2020 
2020-05-05
Malmö
Höst 2020 
2020-05-05
Örebro
Höst 2020 
2020-05-05

Mjukvarutestare

Få Sveriges mest eftersökta kompetens - bli mjukvarutestare!

Har du ett intresse av att arbeta inom IT-branschen men känner att programmering inte är något för dig? Satsa på en karriär som ger mycket goda framtidsutsikter och läs till mjukvarutestare. En yrkesroll som företagen jagar!

IT-miljön expanderas ständigt och präglas idag av integrerade system; så som datorer, surfplattor, internet, programvaror och inbyggda system. Företag arbetar hårt för att skapa buggfria produkter och modeller. På grund av bristen på kompetenta mjukvarutestare har företag haft svårigheter att fylla ut kompetensgapet.

VEM ÄR DU SOM SÖKER UTBILDNINGEN?

Utbildningen passar dig som har läst programmering och vill få mer utmaning. Du gillar att arbeta uppsökande och hittar gärna lösningar på tekniska problem. Du är noggrann, analytisk, strukturerad och ordningssam. Du måste också använda din kreativitet och viljestyrka för att lösa problem.

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen gör dig till en professionell mjukvarutestare med god praktisk kompetens. Under utbildningen får du utföra tester, buggsökning och felsökning, förstå kravspecifikationer och arbeta med buggrapportering. Du kommer att arbeta med marknadsledande verktyg för att testa och säkra programvaror. Efter utbildningen kommer din kompetens att vara högt eftertraktad!

Under utbildningen får du öva på olika testning, med tyngdpunkt på agila processer och livscykler (SCRUM, XP, Lean). Du kommer även att få pröva traditionella utvecklingscykler som vattenfallsmodellen.

I utbildningen ingår LIA-praktik (Lärande I Arbete) där du får möjlighet att öva praktiskt på alla delar av testprocessen och öva på dina färdigheter ute hos företag.

VAD KAN DU JOBBA MED EFTER EXAMEN!

Efter examen kommer du att kunna jobba på ett företags interna testavdelning eller som konsult inom testning. Andra potentiella yrkestitlar är:

  • testare
  • testledare
  • testdesigner
  • testspecialist
  • kvalitetssäkrare

Förkunskaper

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt minst godkänt i följande kurser:

  • Matematik 2
  • Programmering 1 (Programmering A)

eller motsvarande.

SAKNAR DU BEHÖRIGHET?

Saknar du den särskilda behörigheten inom programmering och/eller matematik som behövs för att söka utbildningen? Då erbjuder EC en preparandkurs inom Programmering 1 och Matematik 2 som ger dig chansen att få även den särskilda behörigheten som krävs. Läs mer på ECs hemsida. 

Examen & Intyg

Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

EC Utbildning

EC Utbildning

Nära samarbete med företag ger chans till jobb

EC Utbildning - We love IT!Vill du jobba i den expansiva IT-branschen?Då är EC det självklara valet! Vi på EC är experter inom IT. Bli en av oss du med! Hos EC erbjuds attraktiva IT-utbildningar inom bland annat Java, Sharepoint, Frontend,...


Läs mer om EC Utbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Mjukvarutestare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

EC UtbildningGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Mjukvarutestare från EC Utbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön