Visa allastudier.se som: Mobil

Server- och virtualiseringsspecialist

EC Utbildning
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Örebro
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2020 - Örebro
Sista ansökan: 2020-05-05

Server- och virtualiseringsspecialist

Server- och virtualiseringsspecialist

Denna yrkeshögskoleutbildning ger dig en heltäckande kompetens för att arbeta med servrar, nätverk och virtualiseringsteknik. Utbildningens innehåll är utvecklad i samarbete med regionala företag och myndigheter som vet vilket behov av framtida nätverkstekniker som finns och exakt vilken kompetens som efterfrågas.

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen till server- och virtualiseringsspecialist ger dig kompetens inom serverteknik/nätverksteknik och framförallt virtualiseringsteknik. Virtualisering har blivit ett allt hetare område för företag som vill använda sin IT-utrustning optimalt. Microsoft Windows Server, Unix/Linux, VMware, Citrix, Cisco samt Office 365 och Exchange är några exempel på produkter och system som du får arbeta med.

De teoretiska och praktiska kunskaper denna yrkeshögskoleutbildning ger, kan användas för att täcka nätverks- och kommunikationsbehov hos de flesta företag med blandade data- och nätverksmiljöer. Du kommer också att lära dig de nödvändiga kunskaperna som konsultrollen kräver i ett företag. Kort sagt, med denna utbildning blir du anställningsbar hos företag direkt efter examen.

VEM ÄR DU SOM SÖKER UTBILDNINGEN?

Du är intresserad av ett omväxlande och ansvarsfullt jobb inom datateknik, serverteknik samt nätverks- och datakommunikation. Som specialist vill du arbeta med design, installation, service, support, underhåll och vidareutveckling av företagsnätverk och datainfrastruktur. Du har läst ämnen som datateknik och nätverksteknik eller motsvarande kurser på gymnasium eller liknande, och vill få en fördjupad kunskap inom området.

VAD KAN DU JOBBA SOM EFTER UTBILDNINGEN

  • Servertekniker
  • Virtualiseringsspecialist
  • Systemadministratör
  • Nätverks- och drifttekniker
  • IT-koordinator

Förkunskaper

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att söka utbildningen Server- och virtualiseringsspecialist krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt lägst betyg E (Godkänd) i följande kurser:

  • Dator- och nätverksteknik, 100p

PREPARANDKURSER

Saknar du den särskilda behörigheten inom Dator- och nätverksteknik som behövs för att söka utbildningen? Då erbjuder vi preparandkursersom ger dig chansen att få även den särskilda behörigheten som krävs. 

Examen & Intyg

Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

EC Utbildning

EC Utbildning

Nära samarbete med företag ger chans till jobb

EC Utbildning - We love IT!Vill du jobba i den expansiva IT-branschen?Då är EC det självklara valet! Vi på EC är experter inom IT. Bli en av oss du med! Hos EC erbjuds attraktiva IT-utbildningar inom bland annat Java, Sharepoint, Frontend,...


Läs mer om EC Utbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Server- och virtualiseringsspecialist
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Server- och virtualiseringsspecialist, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön