Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Churches in the Global South

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Churches in the Global South

Kristendomen är en växande religion i världen idag. I den världsvida kyrkan sker denna tillväxt framför allt i det globala syd. Idag lever majoriteten av världens kristna på det södra halvklotet. I denna kurs analyseras kyrkornas och teologins utveckling i Afrika, Asien och Latinamerika med utgångspunkt från missionshistoriska och postkoloniala perspektiv. Här utforskas kyrkornas liv i ljuset av religions- och kulturmöten, framväxten av kontextuella teologier och kampen för global rättvisa. I kursen studeras även pentekostalismens och karismatikens roll i kristendomens utveckling i det globala syd.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp kyrkohistoria på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights