Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Gamla testamentets religiösa omvärld

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Gamla testamentets religiösa omvärld

Gamla testamentet har kommit till i tider av både samspel med och polemik mot andra religioner, gudsbilder och religiösa föreställningar. Alltifrån den gamla kanaaneiska religionen på 1300-talet f Kr till hellenistisk religiositet på 100-talet f Kr. Denna mångfald av religiösa bakgrunder utgör därför en stor utmaning för att förstå och uppskatta den religionsutövning och teologiska konstruktion som vi möter i Gamla testamentet. Denna kurs erbjuder därför en översikt av denna mångfald med nedslag i texter som visar på likheter och olikheter, beroendeförhållanden och avståndstaganden. Den mynnar ut i en bättre förståelse av Gamla testamentets religiösa mångfald, så som den mejslats fram genom århundraden av religionsmöten.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp bibelvetenskap på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights