Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Religionsmöten och dialog i kyrkornas historia och samtid. Del 1

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Religionsmöten och dialog i kyrkornas historia och samtid. Del 1

I denna kurs studeras religionsmöten och dialog, både historiskt och i vår samtid. Mötet mellan kristendomen och andra religioner har gett upphov till kreativa utbyten, konstruktiva samtal och vänskap men också till konflikter, spänningar och krig. Kursen fokuserar på olika slags religionsmöten och på teorier kring religionsmöten. I kursen studeras även metoder som syftar till att skapa möten präglade av förståelse och fredsbyggande.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp kyrkohistoria på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights