Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Religionsmöten och dialog i kyrkornas historia och samtid. Del 2

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Religionsmöten och dialog i kyrkornas historia och samtid. Del 2

Kursen går parallellt med den inledande kursen Religionsmöten och dialog i kyrkornas historia och samtid. Deltagande i fördjupningskursen förutsätter samtidigt eller tidigare deltagande i den inledande kursen. Fördjupningskursen innehåller två valbara spår. Det ena är inriktat mot historiska litteraturstudier kring religionsmöten och dialog. Det andra spåret är inriktat mot studiet av religionsmöten och dialog i samtiden och innehåller möjlighet till fältstudier i Sverige eller internationellt. Fältstudierna läggs upp i samråd med läraren. Dessa kan vara beroende av finansiering, som i så fall söks av studenten. Deltagande i Internationella kursen vid Svenska teologiska institutet i Jerusalem (STI) kan ske inom ramen för denna kurs.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp kyrkohistoria på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.
Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...

Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Highlights