Svensk systematisk teologi från sent 1900-tal till idag

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Svensk systematisk teologi från sent 1900-tal till idag

Svensk teologi har influerats från företeelser i Sverige liksom från andra länder och kulturer och detta är fokus i denna kurs. I hög grad har samtida svensk teologi påverkats av amerikansk och europeisk forskning. Vad innebär det för svenska sammanhang och i en tradition som huvudsakligen är luthersk och reformert? Dessutom förhåller sig kristen teologi i Sverige till ett betydligt mer mångreligiöst samhälle än under 1900-talet. Vi analyserar ett urval av de teologer inom svensk systematisk teologi som har dominerat sedan sent 1900-tal samt fördjupar teologier om kolonialism och rättvisa.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap, varav minst 15 hp systematisk teologi på fördjupningsnivå, eller motsvarande. Minst 15 hp systematisk teologi på avancerad nivå samt kursen Vetenskaplig teori och metod, valfri inriktning 7,5 hp. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm



Recensioner

Det finns inga recensioner för Svensk systematisk teologi från sent 1900-tal till idag

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön