Temakurs: Bibeln och litteratur

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Temakurs: Bibeln och litteratur

Bibeln är en del av världslitteraturen, och i synnerhet från östra medelhavsområdet i äldre tid. Men bibeln har förblivit en central och formativ del i stora delar av världen, och har haft ett stort inflytande på skönlitteraturen under århundraden. Kursen vill fokusera på betydelsen av bibeln och dess föreställningsvärld på den svenska litteraturen, och företrädesvis i modern tid. Centralt blir den tematik och stimulans som bibelns föreställningsvärld har inneburit, framför allt utanför de konfessionella sammanhangen. Kursen ger också en ökad förståelse för hur bibeln har påverkat litteraturen, inte minst genom hur den har använts ur ett mer sekulärt perspektiv. Kursen vill bidra till en ökad förståelse av och kompetens för att analysera värdet av bibeln som litteratur.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, eller motsvarande, varav minst 30 hp bibelvetenskap. Minst 15 hp teologi/religionsvetenskap på avancerad nivå, inklusive vetenskaplig teori och metod. Kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Temakurs: Bibeln och litteratur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön