Teologi och aktionsforskning

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Teologi och aktionsforskning

Aktionsforskning är en forskningsinriktning som förutsätter att forskaren är involverad i det sammanhang som studeras och bidrar till förändring. Aktionsforskning skiljer sig därmed på flera avgörande punkter från mer traditionella tillvägagångssätt. Kursen lägger särskilt betoning på deltagarbaserad aktionsforskning, en ansats som innebär att akademiker och praktiker samverkar för att skapa kunskap och bidrar till konkreta förändringar. Aktionsforskning är en alltmer utbredd ansats också inom praktisk teologi. I kursen introduceras aktionsforskning, dess vetenskapsteoretiska utgångspunkter och en översikt över hur sådana ansatser har använts inom praktisk teologi. Kursen ger också konkreta exempel på teologiska studier präglade av aktionsforskning.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, eller motsvarande, varav minst 30 hp praktisk teologi. Minst 15 hp teologi/religionsvetenskap på avancerad nivå, inklusive vetenskaplig teori och metod.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Teologi och aktionsforskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön