Allmän kurs - Beteendevetarlinjen

Eslövs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Eslöv
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Eslöv
Sista ansökan: 2023-05-15

Allmän kurs - Beteendevetarlinjen

Beteendevetarlinjen är vår högskoleförberedande linje. Klurar du över hur det kommer sig att vi uppför oss bättre när vi tror att vi är iakttagna? Eller varför man vid alltför komplexa beslutsprocesser tenderar att välja att inte förändra någonting alls? På Beteendevetarlinjen får du kunskaper om mänskligt beteende, relationer och organisationer.

För dig som siktar på högre studier

Vår beteendevetarlinje är ett bra första steg för fortsatta studier vid akademiska kurser eller program på högskola eller universitet.  Beteendevetenskap är läran om mänskligt beteende och under året på beteendevetarlinjen kommer du att fördjupa dig i hur människor fungerar i olika sammanhang. Om du redan möter människor i din yrkesroll kan studierna på beteendevetarlinjen ge dig en fördjupad kompetens.

Vad innehåller Beteendevetarlinjen?

Utbildningen är ettårig och innehåller ämnen som:

  • psykologi
  • akademiskt skrivande
  • interkulturell kommunikation
  • sociologi
  • religionssociologi
  • studieteknik för högre studier

även studier i svenska och engelska ingår. Om du behöver komplettera fler behörighetsgivande ämnen kan du studera även dessa som tillval.

Under året lär du dig att utveckla din studieteknik och att skriva akademiska texter, reflektera kring och opponera på andras texter, hantera muntlig och skriftlig presentationsteknik, använda källkritik, förstå vetenskapsteori och arbeta med faktatexter på engelska.

Så ansöker du

För att bli antagen på beteendevetarlinjen bör du ha 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium samt godkändt betyg i Svenska 2 och Engelska 5.

Ansökan görs digitalt via vår hemsida.

Kostnader

Terminsavgift: 1 200 kr/termin

Fortsatta studier

Du som går ett år på folkhögskola får ytterligare en möjlighet att söka till universitet eller högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Därmed konkurrerar du i ytterligare en kvotgrupp vid ansökan, vid sidan om dina gymnasiebetyg, eller med resultatet från högskoleprovet.

Efter året på Allmän kurs - Beteendevetarlinjen har du med dig erfarenheten av vad akademiska studier innebär för just dig och blir på så sätt rustad för att läsa akademiska program eller kurser vid universitet och högskola.

Eslövs folkhögskola Facebook

Eslövs folkhögskola

Välkommen till Eslövs Folkhögskola!

Genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis. Vi...


Läs mer om Eslövs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - Beteendevetarlinjen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Eslövs folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 10 recensioner.

Tidigare elev

Om du vill lära dig något så gå inte här, sök komvux eller plugga upp betygen. Lärarna är väldigt oengagerad och dömande. Detta har varit ett av mina värsta år i skolan, tappat motivationen på grund av den. Lärarna uttryckte sig väldigt oprofessionellt för de mesta av tiden och där av tryckte ner en.

.

Jag har aldrig känt mig så ledsen, korkad och okunnig i hela mitt liv. Aldrig har jag varit med om vuxen mobbning tidigare. Aldrig. Sök komvux eller plugga upp betygen istället.

Emma

Har varit ett otroligt lärorikt, händelserikt och roligt år, men samtidigt har det varit tufft. Jag har lärt mig så mycket, som jag kommer att ha med mig inför fortsatta studier och även i det vardagliga livet. Är glad att jag fick möjligheten att gå detta år. Jag kan varmt rekommendera alla att söka till denna högskoleförberedande Beteendevetar...

Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 10 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Beteendevetarlinjen från Eslövs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön