Visa allastudier.se som: Mobil

Ledarskapsutbildning

Expressa Utbildningscenter
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Varierande/flexibel. Du kan även delbetala utbildningen.
Heltid/Deltid
18 900 SEK Momsfri
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Videoreportage

Ledarskapsutbildning

Utveckla ditt ledarskap med en ledarskapsutbildning på Expressa Utbildningscenter

Jobbar du som chef eller ledare och vill utveckla ditt ledarskap? Eller är du intresserad av att jobba som ledare? Ledarskapsutbildningen är en grundutbildning som avser att ge dig de allmänna verktyg, färdigheter och kunskaper som behövs för att kunna arbeta som en skicklig chef och ledare inom olika områden. Utbildningen kommer att stärka och tydliggöra din roll som chef. Du får även de verktyg som behövs för att kunna samarbeta med andra personer, vara en god förebild och kunna hantera konflikter och andra svårigheter som kan uppstå på en arbetsplats.

Expressa Utbildningscenter är ett godkänt och auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega utbildningsföretagens regler och riktlinjer. 

Arbeta som chef efter utbildningen

Syftet med ledarskapsutbildningen är att skapa, utveckla samt förbereda en yrkesroll där alla viktiga moment berörs och bearbetas. Efter utbildningen har du vidgat dina kunskaper och därmed fått större kännedom inom området. Då utbildningen avser att ge dig en generell kunskap kring ledarskap kan du efter avslutad utbildning arbeta som chef inom olika yrkesområden och verksamheter.

Efter avslutad utbildning finns möjligheten för den som vill höja kunskapsnivån att läsa vidare och fördjupa sig i något av ämnena som tas upp i utbildningen.

En ledarskapsutbildning helt på distans

Utbildningen sker uteslutande på distans via en lärplattform, vilket innebär att inga fysiska träffar förekommer. Uppgifterna består av kortare respektive längre skriftliga inlämningsuppgifter som du måste få godkänt på för att kunna gå vidare till nästa delmoment. Utbildningen är helt distansbaserad och bygger på självstudier vilket innebär att studenten bestämmer studietakt och studietempo själv. Tidsramen för utbildningen är 12 månader och inom den ramen väljer studenten heltid eller deltidsstudier utifrån sina förutsättningar. Detta innebär att man kan slutföra sin utbildning snabbare än angiven tidsram förutsatt att man har fått godkänt på samtliga delmoment.

Du ska efter denna utbildning ha förvärvat följande färdigheter:

  • Övergripande kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö
  • Kunna hantera och förebygga konflikter
  • Målstyrning; att skapa och leda effektiva mål, team och förbättringar
  • Välutvecklad kommunikationsförmåga
  • Ökad förmåga att vara en god lyssnare
  • Ökad kunskap om kulturmöten
  • Välutvecklad förmåga att motivera samt coacha andra på individnivå och gruppnivå
  • Utvecklat din förmåga att leda andra till ett framgångsrikt ledarskap
  • Förmåga att hålla i svåra samtal, professionella och rådgivande samtal

Förkunskaper

Förkunskapskrav

För att kunna genomföra och tillgodogöra sig utbildningen krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket. Detta då all litteratur är på avancerad språklig nivå och samtliga delmoment examineras skriftligen.

Antagning, kurslitteratur och tillvägagångssätt

Efter anmälan får du ett antagningsbesked via mail. Information om aktuell kurslitteratur får du i samband med ditt antagningsbesked, kurslitteratur ingår inte i priset.

Utbildningen sker uteslutande på distans via en lärplattform, tillgång till dator, Skype samt internetuppkoppling krävs samt grundläggande datakunskaper. Anvisningar gällande lärplattformen skickas i samband med antagningsbeskedet. Inloggningsuppgifter skickas en vecka innan startdatum.

Du får en handledare som följer dig genom hela din studietid. Din första uppgift och övrig information som rör utbildningen får du tillgång till på utbildningens startdatum, då även din handledare tar en första kontakt med dig. All kontakt med din handledare sker via plattformen.

Examen & Intyg

Utbildningens upplägg och examination

Studierna bedrivs helt på distans och individuellt, vilket gör att du som student själv bestämmer studietakten. Utbildningen består av 6 delmoment, varav vissa är teoretiska och vissa är praktiska. De teoretiska delmomenten innebär att du läser anvisade textavsnitt ur böcker tillhörande utbildningen och skriftligt redovisar bifogade uppgifter, max 1 A4 per fråga. Svaren ska innehålla relevanta svar utifrån litteraturen såväl som egna reflektioner. De redovisade uppgifterna måste godkännas av din handledare för att du ska kunna gå vidare till nästa delmoment och uppgift. När samtliga moment är genomförda och godkända får du ett utbildningsbevis från oss i form av ett diplom.

För att bli godkänd krävs att du som student, genom kompletta skriftliga inlämningar, visar att du kan: redogöra för samt problematisera teorier och begrepp kopplade till utbildningens ämne, beskriva, jämföra och värdera olika förhållningssätt och arbetsmetoder samt självständigt reflektera över den yrkesroll utbildningen syftar till.

Kostnader

18900:- Delbetala med Svea Ekonomi

Expressa Utbildningscenter

Observera att anmälan till våra utbildningar/kurser görs på vår hemsida expressa.se Expressa Utbildningscenter – en auktoriserad utbildningsleverantör som erbjuder effektiva och samhällsviktiga distansutbildningar. Är du intresserad av frågor som rör mångfald och utsatthet? Vill du arbeta med ungdomar, äldre eller med...


Läs mer om Expressa Utbildningscenter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ledarskapsutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Expressa Utbildningscenter

Första Långgatan 21
413 05 Göteborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskapsutbildning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ledarskapsutbildning från Expressa Utbildningscenter, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: