Tolkutbildningar

Folkuniversitetet Malmö
Sammanfattning
Kurser
Malmö
Klassrum
Startdatum: Löpande - Malmö

Tolkutbildningar

Vill du ha ett spännande, ansvarsfullt och omväxlande arbete? Tycker du att det är roligt med språk och vill överbrygga språkbarriärer mellan människor? Och vill du hela tiden lära dig nya saker? Då kan tolkyrket passa dig.

Som tolk arbetar du med talad kommunikation mellan människor. Du kan arbeta inom olika områden beroende på vilka språk du behärskar och vilka övriga fackkunskaper du har. Den vanligaste arbetsuppgiften är att tolka i kontakten mellan myndigheter och enskilda personer. För invandare och asylsökande är du den kommunikativa länken i kontakter med det svenska samhället. Det kallas för kontakttolkning när du tolkar vid deras besök på till exempel sjukhus, socialkontor, flyktinganläggning, polis eller i domstol.

Våra kursledare är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet. Kurserna innehåller realia, språkhandledning och rollspel. Mycket goda kunskaper i båda tolkspråken krävs. Du börjar med en obligatorisk introduktionskurs som ger dig behörighet att fortsätta med de övriga kurserna på Folkuniversitetet i Malmö och Lund.

Folkuniversitetet Malmö

Folkuniversitetets vision är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetet är universitetsanknutet och politiskt, religiöst och fackligt...


Läs mer om Folkuniversitetet Malmö och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tolkutbildningar
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Malmö

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tolkutbildningar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tolkutbildningar från Folkuniversitetet Malmö, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön