Visa allastudier.se som: Mobil

Glaslinjen

Folkuniversitetet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Nacka
Startdatum: Löpande - Nacka

Glaslinjen

Nu startar vi en unik fördjupningskurs i glasblåsning som utöver de utmanande grundmomenten introducerar ett antal blås, färg och– skisstekniker. Glaslinjen löper över 12 veckor och hålls i Sickla på Stockholm Heta Glas. Som sista delmoment på kursen får du hjälp av en av Sveriges bästa glasblåsare att realisera en egen skiss i glas.

Att arbeta med varmglas är en utmaning som kräver total koncentration. Det gör att mycket av det som vanligtvis kanske splittrar och stör måste komma i andra hand. I hyttan är det glaset som står i centrum. Processen att balansera och parera glasets dynamiska rörelser – från att tämja den glödande massan till att i nästa ögonblick se till att det spröda inte spricker – kräver både hjärna och hand.

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. På Folkuniversitetet i Stockholm kan du välja bland tusentals kurser och föreläsningar. Vi driver även Konst- och kulturutbildningar...


Läs mer om Folkuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön