Visa allastudier.se som: Mobil

Mönsterdesign och grafiska tekniker

Formakademin i Lidköping AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Lidköping
40 veckor
Heltid

Mönsterdesign och grafiska tekniker

Mönsterdesign och grafiska tekniker – 1 år

Denna utbildning är till för dig som har intresse för mönster, design, dekor och trycktekniker, framför allt plantryck och vill fördjupa dig inom dessa områden.

Genom att erövra de tekniska färdigheterna inspirerar utbildningen konsthantverkare och formgivare till ett mer utmanande dekorativt tänkande.

En fördjupning inom dekor och mönsterdesign

Du får problematisera förutsättningarna för mönsterdesign i två- och tredimensionella objekt, utveckla kollektioner och koncept samt arbeta med dekor i rumslighet. Du får även kurser i färglära och teckning, både med penna på papper och med digitala verktyg.
Vi arbetar med Adobe Creative Suite – framför allt Photoshop och InDesign samt en del i Illustrator. För att få ut så mycket som möjligt av kurserna är det bra om du orienterat dig i Photoshop. 

Utöver de hantverksmässiga verkstadsteknikerna hålls en kurs i digitala utskriftstekniker, så kallad ”Print on demand”, vilket innebär en till ändamålet behovsanpassad produktion i både uttryck, storlek och antal. Tekniken lämpar sig mycket väl till att till exempel producera en provkollektion eller mönsterbok. I branschen finns ett stort utbud av spännande material att laborera med.

Under utbildningen läser du en kurs där du orienterar dig i entreprenörskap och företagande samt i enklare verktyg för att sammanställa en digital meritportfolio och annat presentationsmaterial. Vidare gör vi även en del studieresor under året.

Förkunskaper

Utbildningen vänder sig till dig som har en estetisk grundutbildning och vill fördjupa dig i dekor och mönsterformgivning i vid bemärkelse.
För att söka behöver du en godkänd gymnasieutbildning eller möjlighet till validering av tidigare erfarenhet, arbete/studier.

Utöver betyg med mera ska ansökan innehålla varierade arbetsprover och din tolkning av en specialuppgift.

Hitta till utbildaren

Formakademin i Lidköping AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Mönsterdesign och grafiska tekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön