Förberedande konstnärlig utbildning

Gerlesborgsskolan Bohuslän
Sammanfattning
Kurser
Tanumshede
Klassrum
Startdatum: Löpande - Tanumshede

Förberedande konstnärlig utbildning

Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer och representerar skilda konstnärliga synsätt och metoder, detta för att ge dig som elev en mångfacetterad referensmöjlighet i undervisningen. Utbildningen är förberedande för yrken och högre studier inom konst, konstpedagogik, arkitektur mm.

Undervisningen utgår från det gemensamt sedda, för att ge dig som elev grundläggande kunskaper i klassiska och samtida konstnärliga förhållningssätt. I enskild handledning, samtal i ateljégrupp eller öppna samtal diskuterar vi elevarbeten och lösningar på uppgifter.

Skolan ser det som viktigt att hålla en bred idédiskussion levande kring kulturformer och möjliga förhållningssätt i samtiden. Avsikten är att utveckla elevens individuella seende och att visuellt bearbeta intryck och idéer. I undervisningen ingår teoretiska inslag i seminarieform, workshops eller föreläsningar kring olika teman – konsthistoria, teori och samtidsorientering m m. Skolan har en digital verkstad för bild och videohantering. Alla lärare är yrkesverksamma konstnärer och representerar skilda konstnärliga synsätt och metoder, detta för att ge dig som elev en mångfacetterad referensmöjlighet i undervisningen.

Studierna är studiemedelsberättigade och bedrivs som kompletterande utbildningar med tillsyn och bidrag från YH-myndigheten.

Gerlesborgsskolan Bohuslän

Stiftelsen Gerlesborgsskolan bedriver tvåårig konstnärlig grundutbildning vid två skolor. Dels skolan i Bohuslän som grundades 1944 i Gerlesborg och dels skolan i Stockholm som startades 1958. Utbildningarna är studiemedelsberättigade från hösten det år man fyller 20 och godkända av YH-myndigheten....


Läs mer om Gerlesborgsskolan Bohuslän och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Förberedande konstnärlig utbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Gerlesborgsskolan Bohuslän

Recensioner

Det finns inga recensioner för Förberedande konstnärlig utbildning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förberedande konstnärlig utbildning från Gerlesborgsskolan Bohuslän, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön