Visa allastudier.se som: Mobil

Konstnärlig grundutbildning

Gerlesborgsskolan Stockholm
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Stockholm
2020-08-17 
2021-08-23 
2022-08-22 

Konstnärlig grundutbildning

Gerlesborgsskolan Stockholm erbjuder en tvåårig konstnärlig grundutbildning på heltid.

Utbildningen förbereder för högskoleutbildningar som leder till konstnärliga examina, men ger också en gedigen grund för eget arbete. Studier på denna utbildning har lett vidare till yrken som konstnär, arkitekt, grafisk formgivare, bildlärare mm.

Undervisningen bedrivs genom kurser, workshops, seminarier, enskild handledning och föreläsningar. Teckning, måleri och teori är grundelementen i utbildningen men det ges också kurser i t.ex. foto, animation, video, ljudkonst och performance.

Under utbildningens första år ligger betoningen på att tillägna sig grunderna i bildskapande, för att under det andra året fördjupa och utveckla ett eget uttryck och driva egna projekt. Vi sätter stort värde på den levande debatten. Att använda kritiskt tänkande och ifrågasätta normer och strukturer är något som uppmuntras.

Föreläsningar i konsthistoria och konstteori varvas med föreläsningar med aktuella konstnärer och andra yrkesgrupper som formgivare, curators eller organisationer som är kopplade till konstlivet. För att ta del av det samtida konstflödet görs regelbundet gallerirundor, studiebesök på konstmuseer samt en internationell studieresa.

Skolan har 74 studerandeplatser fördelade på två årsklasser med lokaler i Hjorthagen. Varje studerande har en egen ateljéplats.

Stiftelsen Gerlesborgsskolan bedriver tvåårig konstnärlig grundutbildning på heltid vid två skolor. Dels skolan i Bohuslän i Gerlesborg och dels skolan i Stockholm. Gerlesborgsskolan uppmuntrar och stödjer byten mellan skolorna.

Utbildningarna är studiemedelsberättigade. Möjlighet finns att söka merkostnadslån för terminsavgiften.
Utbildningarna är godkända av YH-myndigheten.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Gerlesborgsskolan Stockholm

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: