Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Afrikanska språk, Komparativ lingvistik och typologi

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Afrikanska språk, Komparativ lingvistik och typologi

Kursen är inriktad på systematiskt jämförande språkstudier av afrikanska språk. Du studerar återkommande mönster i olika språksystem liksom hypoteser rörande enhet, mångfald, möjligheter och begränsningar i människans språk. Fokus ligger på språk i Afrika och deras fonologi och morfologi, syntax och informationsstruktur. Under kursen diskuterar vi även teorier om språkens släktskap i synkront och diakront perspektiv.

Det ingår en självständig arbetsuppgift där du identifierar en relevant frågeställning för att sedan analysera data med hjälp av aktuella teorier och metoder. Den självständiga arbetsuppgiften ska fokusera på en specifik språktypologisk frågeställning i ett afrikanskt perspektiv.

Kursen har schemalagd undervisning online.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs (A) en kandidatexamen i ett språkämne eller allmän språkvetenskap vari ska ingå ett självständigt arbete om minst 15 hp; (B) engelska 6/IELTS 6.5/TOEFL 580, i samtliga delar, eller motsvarande.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights