Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Att skriva på somaliska

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Att skriva på somaliska

Kursen omfattar övningar och arbetsuppgifter i skriftlig framställning på somaliska inom olika genrer med syfte att utveckla förmågan att planera, strukturera och utforma skrivna texter för olika sammanhang. Skrivtekniska principer och språkliga normer och regler behandlas i direkt anslutning till olika praktiska skrivuppgifter. Du tränar och utvecklar din förmåga att redigera text utifrån aspekter som syfte, mottagare, begriplighet och språkriktighet. Kursen behandlar även grundläggande textvetenskapliga begrepp och du analyserar texter av olika slag utifrån kommunikativa och strukturella perspektiv. Denna teori och analys relateras till studenternas egna förmåga genom kopplingar till kursens skrivövningar.

Kursen har schemalagd undervisning online.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst 5 hp vardera på SOL110 eller SOL101 och SOL120 eller SOL102, eller motsvarande. Undantag ges från kravet på engelska närundervisningsspråket är svenska. Undantag ges från kravet på svenska när undervisningsspråket är engelska.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights