Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Bildanalys

Under kursens gång tematiseras olika metoder för bildanalys och deras metodologiska grunder, samtidigt som sådana kritiska teoribildningar som kan ligga till grund för en vetenskapligt hållbar undersökning och tolkning av bildmaterial diskuteras. Studenternas egna bildmaterial utgör grunden för analyserna, och kursen kan därmed tjäna som förberedelse till en uppsats. Olika slags bilder kommer att behandlas, till exempel konstbilder, vetenskapliga illustrationer, reklambilder eller pressbilder. Kursen riktar sig till studenter med eller utan förkunskaper om konst- och bildvetenskapliga metoder och teoribildningar.

Förkunskaper

Kurser minst motsvarande kursfordringar för kandidatexamen, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 5/Engelska A.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Bildanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön