Flerspråkighet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Flerspråkighet

Kursen syftar till att ge kunskap om hur två- och flerspråkighet fungerar i ett samhälls- och utbildningsperspektiv. Kursen behandlar hur den enskilde individen använder två eller flera språk i kommunikation med andra människor, utifrån begrepp som språkval, kodväxling och translanguaging. Kursen ger teoretiska kunskaper om flerspråkig språkanavändning, men ger också förutsättningar att genomföra egna empiriska analyser av flerspråkig språkanvändning som den kan te sig i en undervisningsorienterad, samhällelig och medial kontext. 

Förkunskaper

Kandidatexamen med 90 hp i svenska som andraspråk, 90 hp i svenska språket/nordiska språk, 90 hp i moderna språk med språkvetenskaplig inriktning (till moderna språk räknas här engelska, franska, spanska och tyska) eller 90 hp i allmän språkvetenskap/lingvistik, eller motsvarande kunskaper. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande svenska B/svenska 3 och engelska A/engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Flerspråkighet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön