Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Fördjupningskurs i anatomi

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Fördjupningskurs i anatomi

Kursen innehåller en ämnesfördjupning i ytanatomi samt topografisk, radiologisk och funktionell anatomi. Betoning ligger på praktisk dissektionsträning, färdighetsövningar i palpationsteknik, funktionsanalys främst inom rörelseapparaten och radiologisk bildtolkning inklusive riktade applikationer med portabelt ultraljud. 
Kursen är grundläggande för att kunna genomföra gruppundervisning i anatomi och dissektionsdemonstrationer på läkarprogrammet vid Göteborgs universitet, och riktar sig främst till läkarestudenter som nyligen gått klart termin 3 med godkänt betyg i anatomi och som vill få möjlighet att arbeta som amanuens (juniorlärare) i anatomiundervisningen.För studenter på senare delen av programmet som önskar fördjupade kunskaper i anatomi med sikte på de kirurgiska disciplinerna erbjuds kursen Kirurgisk anatomi och teknik (LÄA013).

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Genomförd kurs Basvetenskap och klinisk introduktion (LPG003) 30,0 hp, samt godkänt resultat på de delar som examinerar anatomiämnet i kursen LPG003, sammanlagt 12 hp (skriftlig salstentamen 2 (7,0 hp) och muntlig tentamen (5,0 hp)).
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights