Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Fortsättningskurs i historia

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Fortsättningskurs i historia

Kursen består av fyra delkurser à 7,5 hp. Kursen som helhet syftar till att ge en ämnesfördjupning inom historieområdet och att utveckla förståelsen av historia som ämne utifrån teoretiska och metodologiska perspektiv. Den syftar vidare till att introducera och träna studenterna i att tillämpa metoder, hantera källmaterial och att bemästa historieämnets vetenskapliga formkrav.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst tre av fyra delkurser i Historia, grundkurs, eller motsvarande. Tillträde ges även genom sammanlagda kursfordringar i historia om minst 45 hp innefattande kurserna Världens historia i globalt perspektiv 15 hp, samt Svensk och nordisk historia 15 hp, eller motsvarande.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights