Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Implementering och utvärdering

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Implementering och utvärdering

I kursens första moment problematiseras begreppen policyproblem och policy utifrån olika teoretiska och epistemologiska perspektiv. I denna del av kursen ingår även att förstå naturen och logiken hos en policy som är föremål för implementeringsanalys, respektive utvärdering. En tematik är vad funkar? och hur man tar reda på det på ett evidensbaserat sätt.I kursens andra del behandlas teorier om implementering som beskriver och förklarar hur policys genomförs och omsätts i praktisk handling samt därtill hörande metoder för att studera implementering. Sådana frågor uppmärksammas inom de flesta discipliner från folkhälsovetenskap, utbildningsvetenskap och socialt arbete till ekonomi och offentlig förvaltning. I kursen ges en översikt och jämförelse av hur frågor om implementering behandlas och studeras inom olika ämnesfält.Utvärdering som kunskapsområde är i grunden tillämpningsorienterat och kursens tredje del har huvudsakligen en "hur gör man"-inriktning. Här behandlas centrala begrepp och olika ansatser som förekommer i praktiskt utvärderingsarbete, men också den internationella akademiska diskurs som utgör utvärderingspraktikens teoretiska överbyggnad. Denna diskurs beskriver och föreskriver vad som utgör god utvärderingskvalitét, vilket aktualiseras i varje utvärderingsprocess, inklusive frågor om utvärderingsetik.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Kandidatexamen inom samhällsvetenskapliga utbildningsområden eller motsvarande svensk eller utländsk examen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights