Kandidatexamensarbete i vetenskapsteori

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Kandidatexamensarbete i vetenskapsteori

Välkommen till vår Uppsatskurs! Denna kurs är utformad för att ge dig de verktyg du behöver för att framgångsrikt skriva och försvara ditt eget vetenskapliga arbete. Under kursens gång kommer du att få möjlighet att planera och genomföra en vetenskaplig undersökning under handledning, och sedan presentera dina resultat på ett självständigt sätt.En viktig del av kursen är granskningsseminariet, där du kommer att försvara din uppsats och även granska en medstudents arbete. Detta ger dig möjlighet att utveckla dina kritiska och konstruktiva färdigheter, samtidigt som du visar ditt vetenskapliga förhållningssätt.Denna kurs bygger på de metateoretiska perspektiv som introducerades i tidigare grundläggande kurser i vetenskapsteori. Vi lägger stor vikt vid ontologisk, epistemologisk och reflexiv medvetenhet. Undervisningen består av både kollektiv och individuell handledning, och vi förväntar oss att du deltar aktivt.Eftersom kursen syftar till att du ska kunna producera ett självständigt vetenskapligt arbete, kommer vi att betona tillämpningen av de kunskaper du har förvärvat under kursens gång. Vi kommer också att behandla de grundläggande principerna och villkoren för vetenskapligt författande, inklusive noggrannhet, peer-review, källkritik och forskningsetik.Välkommen till en spännande resa in i vetenskapsteorins värld!

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst 45 poäng varav kurserna VT1101 och VT1102 eller motsvarande ingår.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatexamensarbete i vetenskapsteori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön