Kandidatuppsats, Svenska med språkvetenskaplig inriktning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Kandidatuppsats, Svenska med språkvetenskaplig inriktning

Hur går det egentligen till att forska om språk? Här får du chansen att testa att själv planera, genomföra och presentera ett större språkvetenskapligt arbete. Med hjälp av duktiga handledare, och i en konstruktiv seminariekultur, får du formulera en språkvetenskaplig forskningsfråga, identifiera ett lämpligt material, välja metod och söka och sätta dig in i litteratur i dit ämne. Du presenterar din undersökning i form av en uppsats.

Kursen vänder sig till dig som har gått Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning SV1321, 15 högskolepoäng.

Precis som Svenska med språkvetenskaplig inriktning A och B är den här kursen till för dig som siktar på att ha, eller redan har, det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas t ex journalister, kommunikatörer, utredare, redaktörer, tolkar, lärare och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

Förkunskaper

Godkänt resultat på Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning (15 högskolepoäng), SV1321.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatuppsats, Svenska med språkvetenskaplig inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön