Konstnärliga förhållningssätt inom hantverk

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Konstnärliga förhållningssätt inom hantverk

Den här distanskursen vänder sig till dig som har erfarenhet av hantverk och som söker en konstnärlig förståelse och börja en utveckling till en konsthantverkspraktik.

Första delen av kursen består av en inventering av din nuvarande hantverkserfarenhet så att du kan formulera förväntningar på din framtida konstnärliga utveckling. Detta följs av en introduktion av vikten av konstruktiv feedback till andra och till dig själv. I en skrivuppgift formulerar du feedback på en annan students hantverkspraktik.

I andra delen av kursen introduceras du till konstnärliga metoder och verktyg. Varje metod kommer att tillämpas i uppgifter där resultaten diskuteras.

Genom en workshop ökar din förståelse för det historiska arvets betydelse för samtida konsthantverk. Detta följs upp av en undersökning av hur samtida konsthantverkare förhåller sig till historiska aspekter. Uppgiften avslutas med en undersökning av historiska referenser som har relevans för din egen hantverkspraktik.

Kursen avslutas med att tillämpa den nya förståelsen och kunskaperna i ett praktiskt arbete. Resultatet av arbetet kommer du att presenteras och diskuteras både muntligt och skriftligt.

Under alla kursens delar erbjuds individuell handledning. Kursen ges på engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Konstnärliga förhållningssätt inom hantverk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön