Sök utbildning 👉
Program (avancerad nivå)

Masterprogram i tillämpad biostatistik

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-15
Utbildningsform
Klassrum

Masterprogram i tillämpad biostatistik

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av data, statistik och life sciences. Hos oss får du de färdigheter som behövs för att kunna arbeta med biostatistik både nationellt och internationellt. Du får lära dig om statistiska metoder, modeller och underliggande teorier, att utforma studier, att analysera och tolka data, samt att programmera i R. Efter programmet har du praktisk erfarenhet, goda jobbchanser och kan även fortsätta med studier på forskarnivå.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2025-01-15

Förkunskaper

För antagning till masterprogrammet i Tillämpad Biostatistik krävs att studenten har:Kandidatexamen om 180 hp i ett hälsovetenskapligt/ekonomiskt/naturvetenskapligt/ingenjörsvetenskapligt huvudområde.Minst 7.5 hp statistik.Engelska 6/Engelska B eller motsvarande och Matematik 3 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights