Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Masteruppsats i svenska språket

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Masteruppsats i svenska språket

Kursinnehåll:
Kursen SV2245, Masteruppsats i svenska språket (30 hp), syftar till att leda fram till en uppsats på avancerad nivå i svenska språket med vetenskaplig inriktning. Kursen omfattar aktivt deltagande i arbetet inom seminariegrupper samt en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska språket. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats. Kursen ges på helfart.

Kort om kursen:
På kursen skriver du en masteruppsats i svenska språket. Uppsatsen består av en självständig och teoretiskt förankrad undersökning av ett vetenskapligt problem inom ämnesområdet svenska. Resultaten av undersökningen redovisas i form av en vetenskaplig uppsats. För att kunna antas till uppsatskursen måste du vara godkänd på kursen SV2114 Språkvetenskapliga teorier (7,5 hp).

Efter studierna:
Efter masteruppsatsen kan du ta ut en masterexamen om du har de obligatoriska kurser som krävs samt erforderligt antal poäng i valbara kurser. En master- liksom magisterexamen ger behörighet att söka forskarutbildningen i nordiska språk.

Undervisningsform:
Kursen ges på helfart, dvs. du läser kursen under en termin. Kursen går i stor utsträckning att läsa på distans men några obligatoriska seminarier på plats på universitetet förekommer. Kursen innehåller inga regelrätta undervisningspass, utan undervisningen består i träffar med handledare. Enligt överenskommelse med handledare kan dessa träffar ske på plats på universitetet, digitalt eller någon annanstans.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Kurser på Avancerad nivå om minst 60 hp, varav 30 hp inom huvudområdet, inklusive godkänt resultat på kursen SV2114 Språkvetenskapliga teorier (7,5 hp) eller motsvarande kunskaper. Detta förutsätter i sin tur filosofie kandidatexamen med 90 hp i Svenska språket eller Nordiska språk, alternativt 60 hp i Svenska språket eller Nordiska språk och 90 hp i annat språkvetenskapligt ämne eller motsvarande kunskaper.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights