Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning
Hur går det egentligen till att forska om språk? I kursen ingår två delkurser. I den första får du testa att tänka som en språkforskare. Genom att lösa en rad språkvetenskapliga problem får du testa olika metoder, du får ta dig an olika sorters språkliga material och du får träna på att presentera och redovisa en mindre, språkvetenskaplig undersökning. I den andra kursen har du möjlighet att specialisera dig. Du kanske är särskilt intresserad av grammatik? Eller hur det går till när vi pratar med varandra? Kanske är det retorik som har fångat ditt intresse? Eller danska?
Kursen vänder sig särskilt till dig som har en lärarutbildning med svenska som förstaämne och behöver komplettera med ytterligare 15 högskolepoäng på grundnivå för att kunna ta ut en generell kandidatexamen. Kursen vänder sig också till dig som har läst en grundkurs och en fortsättningskurs i svenska språket (totalt 30 hp) och vill läsa lite till, men inte vill skriva kandidatuppsats just nu.
Precis som Svenska med språkvetenskaplig inriktning A och B är den här kursen till för dig som siktar på att ha, eller redan har, det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas t ex journalister, kommunikatörer, utredare, redaktörer, tolkar, lärare och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.
Efter avslutad kurs kan du söka Kandidatuppsats, Svenska med språkvetenskaplig inriktning SV1322.
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...