Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning

Hur går det egentligen till att forska om språk? I kursen ingår två delkurser. I den första får du testa att tänka som en språkforskare. Genom att lösa en rad språkvetenskapliga problem får du testa olika metoder, du får ta dig an olika sorters språkliga material och du får träna på att presentera och redovisa en mindre, språkvetenskaplig undersökning. I den andra kursen har du möjlighet att specialisera dig. Du kanske är särskilt intresserad av grammatik? Eller hur det går till när vi pratar med varandra? Kanske är det retorik som har fångat ditt intresse? Eller danska?

Kursen vänder sig särskilt till dig som har en lärarutbildning med svenska som förstaämne och behöver komplettera med ytterligare 15 högskolepoäng på grundnivå för att kunna ta ut en generell kandidatexamen. Kursen vänder sig också till dig som har läst en grundkurs och en fortsättningskurs i svenska språket (totalt 30 hp) och vill läsa lite till, men inte vill skriva kandidatuppsats just nu.

Precis som Svenska med språkvetenskaplig inriktning A och B är den här kursen till för dig som siktar på att ha, eller redan har, det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas t ex journalister, kommunikatörer, utredare, redaktörer, tolkar, lärare och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

Efter avslutad kurs kan du söka Kandidatuppsats, Svenska med språkvetenskaplig inriktning SV1322.

Förkunskaper

ämneslärarexamen med svenska som förstaämne, eller minst 75 % godkända kurser, varav Specialarbete (7,5 högskolepoäng) (eller motsvarande) måste ingå, inom Svenska med språkvetenskaplig inriktning B (30 högskolepoäng), SV1218, eller Svenska språket fortsättningskurs (30 högskolepoäng), SV1203,  eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Metod och fördjupning i svenska med språkvetenskaplig inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön