Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Miljövetenskapliga metoder och projekt

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Miljövetenskapliga metoder och projekt

Både för grundläggande miljöforskning och för användning av miljödata inom förvaltning och för konsekvensbedömningar krävs kunskap om de metoder som används för att ta fram och utvärdera data. Denna kurs fokuserar på naturvetenskapliga metoder och analyser inom olika fält av miljöforskning och hur de används. Under kursen tränas du i kritisk granskning av vilka metoder som används inom olika typer av undersökningar samt statistisk försöksplanering. Genom föreläsningar, litteraturseminarier, laborationer och räkneövningar får du gå igenom hela processen från frågeställning, via praktiska mätningar till analys, statistik och slutsatser.  I momentet om simuleringsmodeller presenterar, praktiserar, och diskuterar vi olika typer av modeller, både teoretiska och fysiska, som används inom miljövetenskap. Du får också en fördjupad kunskap om statistiska analyser.  En viktig del av kursen är ett projektarbete, där du får genomföra de olika moment vi tar upp under kursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Alt 1: Genomgångna baskurser Miljövetenskaplig baskurs - naturvetenskaplig inriktning (ES1201) 15 hp och Ekologi och evolution för miljövetare (ES1220) 15 hp samt minst 15 hp baskurser i annat naturvetenskapligt ämne. Alt 2: Genomgångna kurser om minst 60 hp i något naturvetenskapligt ämne.    
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights