Praktik inom samhällsplanering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Praktik inom samhällsplanering

Inom kursens ram planeras, genomförs och redovisas ett praktikarbete på en arbetsplats med anknytning till arbetsområdet hållbar samhällsplanering. Kursen ger studenten möjlighet att aktivt arbeta med samhällsplaneringsfrågor inom verksamheter som t ex myndigheter, organisationer och företag i Sverige eller utomlands. Det är viktigt att praktiken relaterar till studentens utbildningsområde.

Institutionen har ingen skyldighet att tillhandahålla praktikplatser. Studenten skall själv söka praktikplats. Denna skall godkännas av kursansvarig före praktikperiodens början. Det praktiska arbetet utförs under 13 eller 20 veckor. Under praktiken gör studenten arbetsboksanteckningar vilka redigeras och redovisas i en självreflektionsrapport. Under kursen utarbetas också en vetenskaplig rapport i vilken problemställningar med anknytning till praktikarbetet analyseras utifrån relevant vetenskaplig litteratur och kurslitteratur från tidigare kurser.

 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 52,5 hp i kulturgeografi, geografi eller miljövetenskap.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktik inom samhällsplanering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön