Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Praktisk filosofi: Fortsättningskurs

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Praktisk filosofi: Fortsättningskurs

Fortsättningskursen i praktisk filosofi består av fördjupningar i värdeteori, den praktiska filosofins historia, metaetik samt politisk filosofi. Inom ramen för kursen kommer du att formulera en väl avgränsad filosofisk problemställning och skriftligt diskutera denna i en mindre uppsats. Efter avslutad kurs förväntas du att i högre omfattning kunna diskutera filosofiska problemställningar med såväl specialister som lekmän på området.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst godkänt resultat om 22,5 hp i FP1100, varav godkänt resultat på Introduktion till praktisk filosofi, Moralfilosofins historia, Etik, samt Politisk filosofi och rättsfilosofi, eller minst godkänt resultat om 22,5 hp i PF1000, eller motsvarande.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights