Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Recensionens teori och praktik

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Recensionens teori och praktik

Är du intresserad av kritik och vill lära dig att skriva recensioner? I den här kursen få du träna dig i olika kritiska och recenserande framställningssätt och dina texter får respons såväl av kursdeltagare som lärare. Genom kurslitteratur och seminariediskussioner får du inblickar i kritikens plats i den offentliga kulturdebatten, historiskt och idag, och en medvetenhet om recensionens genre- och mediehistoria. Kursen är tänkt att utveckla både språksäkerhet, kritisk kompetens och kreativitet. Stor vikt läggs vid att träna upp ett realistiskt förhållningsätt till deadlines och utrymmesgränser. Kursen är i första hand ett samarbete mellan litteraturvetenskap och teaterstudier, men studenter från andra ämnen är också mycket välkomna.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avslutade kurser om minst 90 hp med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp.Utöver detta krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights