Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Socialantropologi: fältarbete

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Socialantropologi: fältarbete

SammanfattningI denna kurs får du självständigt planera och genomföra ett antropologiskt fältarbete, antingen i Sverige eller utomlands. Merparten av kursen kommer du att spendera i fält, och under tiden får du handledning genom online-seminarier. Materialet som du samlar in kan du sedan använda som grund för ett examensarbete i socialantropologi.Om utbildningenTänk dig en kurs som du spenderar nästan helt i fält, alltså ute på en arbetsplats, i en organisation, hos en viss grupp människor eller till exempel i ett lokalsamhälle. Du får själv välja var du ska vara och vilka frågor du vill undersöka. Genom att delta i vardagliga aktiviteter, observera och intervjua samlar du in information som du sedan använder för att svara på dina frågeställningar. Detta är hur kursen SA1411 är upplagd.Under kursens gång arbetar du med andra ord självständigt, men har tillgång till handledning och stöd genom online-seminarier. Vid dessa tillfällen får du diskutera frågor som dyker upp under ditt fältarbete, som kan röra problemlösning, etik, metodval eller kopplingen mellan teori och praktik. Du får också träna på att sammanställa etnografiska data för att möjliggöra en analys, och reflektera över vilket sorts material du har samlat ihop och hur det kan användas. Detta material kan sedan användas som grund för ett examensarbete i socialantropologi.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten har godkänt resultat omfattande minst 15 hp kurs i metod- och forskningsdesign i socialantropologi.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights