Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Sociologi: Fortsättningskurs

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Sociologi: Fortsättningskurs

Kursen breddar och fördjupar kunskapen om sociologisk begrepps- och teoribildning och empiriska forskningsresultat med fokus på det samtida samhället. I kursens första och andra delkurs behandlas relationen mellan sociala strukturer, människors livsvillkor och handlingsmöjligheter i dagens samhälle. Maktförhållanden på mikro-, meso- och makronivå och sociala kategorier som klass, kön och etnicitet analyseras särskilt. I kursens tredje delkurs behandlas framträdande drag eller teman i det samtida samhället och relateras till övergripande samhällsförändringar. I ett fördjupningsarbete tränas studenten i att formulera, genomföra och såväl muntligt som skriftligt presentera resultatet av en undersökning på något av de teman som behandlas under den tredje delkursen.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 15 högskolepoäng i sociologi, alternativt 60 högskolepoäng i ett annat samhälls- eller beteendevetenskapligt ämne.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights