Språkvetenskapliga teorier

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Språkvetenskapliga teorier

Kursinnehåll:
Den här kursen tar först upp en del användbara vetenskapsteoretiska begrepp och går sedan in på några teorier och metoder som används inom olika områden inom nordisk språkvetenskap, exempelvis grammatik, språkhistoria, lexikologi och sociolingvistik. Kursen fordrar aktivt deltagande. Du får en uppgift varje vecka som ska redovisas både skriftligt och muntligt. Syftet med kursen är att deltagarna ska lära sig hur man identifierar de teorier och metoder som används i artiklar och avhandlingar i ämnet. Observera att kursen ges på kvartsfart och distans. Kurserna på avancerad nivå ger behörighet för vidare studier i ämnet, men vänder sig även till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

Efter studierna:
Kurserna på avancerad nivå ger behörighet för vidare studier i ämnet svenska, men vänder sig även till digsom i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.Kursen kan ingå i magisterexamen och masterexamen i svenska språket. Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket/nordiska språk.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 5/Engelska A.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Språkvetenskapliga teorier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön