Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Statsvetaren i yrkeslivet

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Statsvetaren i yrkeslivet

Statsvetaren i yrkeslivet är en praktiskt inriktad kurs i vilken studenterna utvecklar kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden av en samhällsvetare. Kursen examineras som en helhet, men är uppdelad i tre moment: 1) i det offentligas tjänst, 2) skrivande och kommunikation i yrkeslivet samt 3) introduktion till projektledning. Kursens innehåll har utvecklats i samråd med yrkesvägledare och praktiksamordnare och bygger till stor del på information från yrkesaktiva statsvetare om vilka färdigheter en statsvetare har nytta av i sitt kommande yrkesliv.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 60 godkända högskolepoäng i statsvetenskap på grundnivå samt 30 högskolepoäng i genomgångna kurser i statsvetenskap eller i ett annat ämne.  
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights