Svenska med språkvetenskaplig inriktning C

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Svenska med språkvetenskaplig inriktning C

Kursinnehåll:
Retorik, grammatik eller samtalsanalys? På Svenska med språkvetenskaplig inriktning C har du möjlighet att själv delvis välja inriktning för dina studier. Förutom ett specialarbete om 15 hp ingår en valbar delkurs där du fördjupar dig i något av ett antal givna teman. Kursen innehåller dessutom en obligatorisk delkurs i språkvetenskaplig problemlösning där du slipar din analys-, argumentations-och uttrycksförmåga.

Precis som Svenska med språkvetenskaplig inriktning A och B vänder sig C-kursen till dig som siktar på att ha, eller redan har, det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas t ex journalister, informatörer, kreatörer, redaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

Efter studierna:
Om du har 90 hp i andra ämnen kan avklarad C-kurs (Svenska med språkvetenskaplig inriktning C) leda till en filosofie kandidatexamen, som ger behörighet till studier på avancerad nivå. Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket/nordiska språk.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 22,5 hp, varav Specialarbete 7,5 hp (eller motsv.) måste ingå, inom Svenska med språkvetenskaplig inriktning B (30 högskolepoäng), SV1218, eller Svenska språket fortsättningskurs (30 högskolepoäng), SV1203, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Svenska med språkvetenskaplig inriktning C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön