Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Teaterstudier, ämnesfördjupning IV

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Teaterstudier, ämnesfördjupning IV

I ämnesfördjupningskurserna får du fördjupa dig inom ett specifikt område inom teaterstudier. Ämnet bestämmer du i samband med kursstarten. Du kan välja bland olika färdiga läskurser i teaterstudier, vilka leds av institutionens forskare och ges inom deras aktuella specialiseringar.
Det kan också, i mån av resurser, finnas möjlighet att sätta ihop en egen läskurs i samråd med ansvarig lärare. Detta måste dock förberedas i god tid.
Kursen kan med fördel användas som uppsatsförberedande inläsning och fördjupning.Du läser in kursen på egen hand och studietakten är individuell. Mer information kan du få på [http://lir.gu.se/utbildning/avancerad-niva/teaterstudier/kurser/laskurser]() och från institutionens studievägledare.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avslutade kurser om minst 60 hp med progression (grundkurs och fortsättningskurs) inom det teatervetenskapliga huvudområdet samt avslutade kurser om 180 hp på grundnivå i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt huvudområde, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights