Sök utbildning 👉
Program (grundnivå)

Utlandsutbildade lärares vidareutbildning

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
150 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
150 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Utlandsutbildade lärares vidareutbildning

Utlandsutbildade lärares vidareutbildning (ULV) är en kompletterande utbildning som syftar till att ta tillvara kompetensen hos lärare med utländsk utbildning. Studierna kan omfatta lärarförberedande kurser och/eller kurser i svenska skolämnen. Studierna leder till behörighet för anställning inom den svenska skolan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Behörighet till Utlandsutbildade lärares vidareutbildning (ULV) är den som har:- Minst en 2-årig utländsk avslutad lärarexamen på eftergymnasial nivå eller minst en 2-årig utländsk avslutad ämnesexamen på eftergymnasial nivå som kan motsvara ett svenskt skolämne.- Godkänt betyg i Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande.Utbildningen får omfatta maximalt 120 hp och ska kunna genomföras inom ramen för Göteborgs universitets utbildningsutbud. Därutöver kan kurser om ytterligare 30 högskolepoäng i antingen svenska eller engelska eller sammanlagt i båda språken ingå.

Examen & Intyg

Grundlärarexamen, Ämneslärarexamen, Förskollärarexamen
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights