Säljare B2B

Handelsakademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Gällivare, Luleå
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Gällivare
2024-08-26
2024-05-19

Luleå
2024-08-26
2024-05-19
Handelsakademin

Säljare B2B

Vill du vårda och utveckla kundrelationer för att skapa affärsnytta och lönsamma affärer? Då är yrkesrollen och utbildningen Säljare B2B (business-to-business) rätt för dig. Som Säljare B2B arbetar du med att sälja produkter eller tjänster till andra företag och bygga relationer med nyckelkunder.

Som säljare B2B arbetar du med att sälja produkter eller tjänster till andra företag. Du är ansvarig för att bygga och upprätthålla relationer med nyckelkunder och partners, identifiera nya affärsmöjligheter och se till att kundens behov tillgodoses. Säljare B2B spelar en avgörande roll för att hjälpa företag att öka intäkterna, utöka sin kundbas samt skapa lönsamma affärer.

I rollen som Säljare B2B är du med i hela processen, från första införsäljningsmöte, beställning, till leverans och uppföljning. En Säljare B2B är påläst om kundens behov och förväntningar för att lyckas. Den ekonomiska kompetensen är väsentlig eftersom en säljare B2B hanterar omfattande avtal med betydande belopp. Ekonomisk kompetens är också viktig för att skapa lönsamma affärer för både kund och säljande företag.

Säljaren intar ofta en rådgivande roll, där skapandet av värdefulla insikter och stöd till kunder under hela beslutsprocessen är avgörande. Att bygga och vårda långsiktiga affärsrelationer genom relationsmarknadsföring och försäljning blir en central del av arbetsrollen.

Yrkesroller efter utbildningen

  • Säljare B2B/Företagssäljare
  • Account Manager
  • Key Account Manager
  • Affärsutvecklare

Dina möjligheter till jobb

Behovet av Säljare B2B är stort i många branscher och över hela landet. Branscher som ofta har hög efterfrågan på Säljare B2B inkluderar teknologi, programvaror, konsulttjänster, IT-tjänster, industriutrustning, logistik och marknadsföring. Eftersom dessa branscher växer och utvecklas finns det en ständig efterfrågan på säljare B2B.

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

24 veckor värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Förkunskaper

Utbildning på NBI/Handelsakademin

Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogik och format. I undervisningen blandar vi nätbaserat lärande med lärande i klassrum och lärande i arbete. Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Genom satellitformatet för Säljare B2B kommer du att delta i lärarledda lektioner varannan vecka på din lokala plats och varannan vecka via direktsänd videolänk från den andra orten. Detta unika tillvägagångssätt ger dig möjlighet att dra nytta av utbildningsexpertis, oavsett var du befinner dig.

Läs mer om vår studieform på nbi-handelsakademin.se

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 400 Yh-poäng

Handelsakademin

NBI /Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor och har anordnat YH/KY – utbildningar sedan starten 1996. Vi erbjuder utbildningar inom IT & Tech, Inköp & Logistik, Ekonomi & Juridik samt till Ingenjör. Vårt starka nätverk med näringslivet  och lång erfarenhet...


Läs mer om Handelsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Säljare B2B
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Handelsakademin



Recensioner

Det finns inga recensioner för Säljare B2B

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Säljare B2B från Handelsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön