Medicinsk sekreterare

Högalids folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Kalmar
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Medicinsk sekreterare

Kursen för dig som vill jobba som medicinsk sekreterare inom hälso- och sjukvården och vill få kunskap inom medicinsk dokumentation, anatomi och fysiologi.

Under åren varvas studier på Högalids folkhögskola med praktik. Lektionernas innehåll kan bestå av föreläsningar, enskilt arbete, grupparbete, praktiska moment, studiebesök med mera. Utöver ordinarie kursinnehåll erbjuds deltagare att ta del av kultur- och friluftsaktiviteter, temadagar, gästföreläsare och konserter. Skolan erbjuder möjligheter till aktiv fritid bland annat genom ett välutrustat gym, en gymnastiksal samt motionsspår/strövområde i närheten av skolan.  Den studerande tar stort ansvar för sin utbildning. Utbildningen genomförs i samarbete med Region Kalmar län och Vimmerby folkhögskola.

På folkhögskolan möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Praktik

Syftet med praktiken är att den studerande ska omsätta och förankra sina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. Praktiken ger förståelse för, och kunskap i, dokument- och patientflöden inom vården. Den ger också färdigheter i patientrelaterad administration och kunskap om verksamhetens organisation.

För dig...

  • som vill jobba som medicinsk sekreterare inom hälso- och sjukvården
  • som vill få kunskap inom medicinsk dokumentation, anatomi och fysiologi
  • som vill få kunskap inom administrativ verksamhet

Kursinnehåll

Utbildningen till medicinsk sekreterare innehåller följande delkurser fördelat över två år: Patientrelaterad dokumentation, Vårdjuridik, Anatomi och sjukdomslära, Kommunikation/Svenska, Medicinsk engelska, Diagnosklassificering, Farmakologi, Informationsteknik, Arbetspsykologi, Praktik och Examensarbete.
I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval.

Antagningsvillkor

Du ska ha grundläggande behörighet för högre studier. Mer information om grundläggande behörigheter hittar du här. Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan där du beskriver dig själv, varför du sökt kursen och din syn på yrket medicinsk sekreterare samt eventuell yrkeserfarenhet. Bifoga också referenser, kopior på dina betyg från gymnasiet samt eventuella intyg på utbildningar efter gymnasiet. Du som är behörig sökande kommer att få göra ett språktest och därefter bli kallad till antagningsträff/intervju vilket meddelas via mejl.

Om du har utländsk gymnasieutbildning behöver du kontakta UHR för en validering av dina utländska betyg. Denna validering bifogar du i din ansökan.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad.

Intyg

Efter genomgången kurs erhålls ett utbildningsbevis. Detta förutsatt att deltagaren har minst 80% närvaro på hela kursen, men även på enskilda delmoment och på praktiken. Det krävs också att de arbetsuppgifter som ryms inom kursen genomförs på en för kursen godkänd nivå.

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola



Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk sekreterare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön